Referencie - Emma Polerecká

Emma Polerecká Leto 2022

So long story short :-D...Keď som sa zaregistrovala do programu, nejako mi stále nedochádzalo čo to vlastne robím, a prečo to robím. Nemala som žiadne plány, ani sny, čo všetko by som chcela vidieť, robiť a zažiť. Jediné čo som vedela je, že milujem vodu, leto a slnko.. a ešte to, ze neviem dobre po anglicky.

To, že idem do USA mi nedochádzalo ani po úspešnom plavčíckom kurze, vybavení víz a kúpe letenky. Možno zato, ako prehľadne, jasne a bez problémov nám boli ponúknuté všetky informácie ohľadom programu. Nemala som žiadny problem čo sa týka typických povinných "vybavovačiek". Ale späť k veci kedy som sa spamätala kde vlastne som, a prečo tu som. Začne to hneď ako prídeš na ubytovanie. Prvá facka príde keď vycestuješ sám a bývaš s úplne random ľuďmi, ktorých si v živote nevidel, a hneď druha príde, keď ti pošlú adresu bazéna kde budeš pracovať a v živote si tam nebol..vtedy som sa asi prvýkrát zobudila :-D

Každý další týždeň sa budeš cítiť viac a viac doma. Stále spoznávaš nových ľudí, či už dalších plavčíkov z rôznych krajín, alebo ľudí na bazéne, v reštike, v obchode, kdekoľvek, každy sa k tebe správa fakt milo! Niekedy mi to už prišlo ako z filmu...Na Slovensku toho nieje veľa, čo si budeme.

Na "boj" s angličtinou začneš používať veci, ktoré si možno nikdy nerobil. Bude ti to fakt jedno, ale keď budeš musieť, tak povieš a urobíš čokoľvek len aby si sa nejako dorozumel, to mi ver, a po pár týždňoch aj zabudneš, že nevieš po anglicky :-)

Na robotu si zvykneš v priebehu pár dni. Prvé dni budú možno budú trošku chaotické, ale neskôr sa zasmeješ nad čím si vlastne toľko rozmýšľal a stresoval. Možno si myslíš, že to bude veľký stereotyp aj ja som si myslela ale každý deň sa našlo niečo čo ho spravilo jedinečným a iným ❤️

Postupne ma to celé tak začalo baviť, celá ta rutina, že som si nevedela predstaviť vratiť sa na Slovensko a robiť to čo doteraz. Nájdeš tam takú slobodu na ktorú si veľmi rýchlo zyvkneš. Ja som nesmierne vďačná, že som sa rozhodla ísť do toho a o to viac, že som išla sama. Dalo mi to dobrú dávku sebavedomia a k tomu tie najkrajšie spomienky. Neviem čo ešte k tomu viac napísať pretože toho bolo tak strašne veľa, že to musíš ísť proste len zažiť a vyskúšať!!

Ale možno ťa moje fotky očaria viac ako tento môj výlev :-)

Všetky referencie

Povedz nám svoj príbeh!

Máš k letu v USA tiež čo svetu povedať? My myslíme, že určite áno! Zanechaj budúcim študentom, ktorí sa rozhodujú vycestovať odkaz. Inšpiruj, influencni, podpor ich! Napíš nám, ako sa v tom JúEsEj počas leta páčilo Tebe. A naozaj nič nevynechaj, nech vedia čo môžu od leta v Premier Aquatics očakávať #keepitreal. Pokiaľ bude tvoj príbeh fakt super, určite ťa odmeníme!

 info@premieraquatics.sk