Referencie - Janka Mihaliková

Janka Mihaliková Leto 2019 a 2018

Nie je ľahké opustiť svoju komfortnú zónu, ale keď to raz vyskúšaš, už nebudeš chcieť nič iné. Splň si povinnosti v škole a šup do sveta. S Premier Aquatics máš zaručené vynikajúce pracovné podmienky, skvelý servis a férový prístup zamestnávateľa. Samozrejme, nie každý deň je ružový, ale to je úplne normálne. Neváhaj, stretneš veľa nových ľudí a precestuješ svet. Po lete sa domov vrátiš plný skúseností, možno nie s plnými vreckami, ale s plným srdcom zážitkov. To je predsa omnoho dôležitejšie (ak si šikovný, donesieš si aj nejaké vreckové).

Ako plavčík pre Premier Aquatics som v USA strávila už dve letá a chystám sa na ďalšie. Práca plavčíka nie je náročná, ale zodpovedná. Rozhodnutie ísť do USA bolo v mojom prípade veľmi rýchle. Našla som webstránku Premier Aquatics, pozrela som si podmienky a hneď som sa zaregistrovala. Neváhala som, nepremýšľala, moje rozhodnutie bolo impulzívne, po telefonáte s Matúšom som zistila, že aj správne. Komunikácia s ním je skvelá, na Matúša sa môžeš vždy spoľahnúť.

Moje prvé leto som pracovala na bazéne v meste Centreville (štát Virginia), prvé dni som netušila, či všetko robím správne, ale po pár dňoch som sa do toho dostala a začala som si prácu užívať. Dni na bazéne utekali pomerne rýchlo, samozrejme, boli aj také, ktoré trvali večnosť. Stretla som plno skvelých ľudí, priznávam občas aj menej skvelých. Od všetkých som sa niečo naučila a som za tieto stretnutia vďačná. Taktiež prídeš spoza veľkej mláky s parádnym opálením, na chrbte máš síce vypálený kríž a brucho máš biele ako z vápenky, keďže dievčatá majú jednodielne plavky, ale to sú iba detaily :-D. Bývala som so Slovenkami a Thajcami. Ak si myslíte, že olomoucké syrečky smrdia, ešte ste neprivoňali k niektorým thajským špecialitám v procese varenia (be careful :-D). So slovenskou časťou apartmánu sme sa spoločne vydali cestovať. Bolo nám skvele! Prešli sme celú Floridu dookola, zaleteli sme si na Bahamy a pred hurikánom sme utiekli do nikdy nespiaceho mesta New York. V tomto meste uvidíš úplne všetko, uponáhľaných biznismenov, tetu s holubmi z filmu Sám doma, naozajstného Spidermana, ale aj chlapíka v zelenom župane, ktorý natieral celý vagón v metre zelenou farbou. Asi to bola jeho obľúbená farba.

Druhý rok som sa vrátila na rovnaké miesto. Išla som opäť sama, po pár dňoch som zistila, že sme sa stretli perfektná partia ľudí. V našej oblasti sme bývali v dvoch apartmánoch po päť ľudí. Bývala som s tromi Slovákmi a Poľkou, ktorí boli ako moja rodina. Dali sme si záväzok, že budeme cvičiť a jesť zdravo. Každé ráno sme boli vo fitku a jedli sme kuracie so zeleninou. Viedli sme si aj štatistiku skonzumovaného kuracieho mäsa, ale toto číslo je hrozivé. Samozrejme, dopriali sme si aj mňamky v Chipotle (neodolateľný mexický podnik) a počas leta sme boli čoraz častejšie videní v Burger Kingu. Keď sme na bazéne nemali ľudí, hrali sme americký futbal, cvičili sme, grilovali. Jednoducho, bolo nám skvele.

Každý plavčík je aj profesionálnym meteorológom, predpovede počasia sme mali naštudované do najmenších detailov. Hrom bol náš najlepší kamarát, keďže vtedy zatváraš bazén na 30 minút a plat ti stále ide. Najlepšie bolo, keď sme museli zavrieť kúpalisko kvôli bleskom a hromom, ale búrka neprišla. Občas prišla hotová smršť, ale aj na to sme mali svoje zbrane. Verným pomocníkov bol “blower lístia”, pri upratovaní sme sa cítili ako “ghost busters”. V horúce letné dni, keď na schladenie nepomohlo ani skočiť do bazéna, sme prišli na výborný nápad, ochladzovať sa v mrazničke. Prosím, nikdy to neskúšajte (crazy level 5000). Po práci sme chodili s našou americkou kamarátkou autom do Washingtonu D.C., kde sme s obľubou brázdili ulice na elektrických kolobežkách. Inokedy sme mali grill-party alebo aj #neverforget párty s našim supervízorom, ktorý nás naučil parádne párty hry. Počas dní voľna sme si prezreli okolie a chodili sme na nákupy, ktoré sa s tými slovenskými nedajú ani porovnať. All you can eat sushi po nákupoch nás nikdy neomrzelo. Ani sme sa nenazdali a ďalšie skvelé leto bolo za nami. Čakalo nás opäť dychberúce cestovanie a návrat do reality.

Ako som už na začiatku napísala, neváhaj, registruj sa a leť za morom zážitkov. Je to veľmi jednoduché! 

Všetky referencie

Povedz nám svoj príbeh!

Máš k letu v USA tiež čo svetu povedať? My myslíme, že určite áno! Zanechaj budúcim študentom, ktorí sa rozhodujú vycestovať odkaz. Inšpiruj, influencni, podpor ich! Napíš nám, ako sa v tom JúEsEj počas leta páčilo Tebe. A naozaj nič nevynechaj, nech vedia čo môžu od leta v Premier Aquatics očakávať #keepitreal. Pokiaľ bude tvoj príbeh fakt super, určite ťa odmeníme!

 info@premieraquatics.sk