Referencie - Dominik Pavličko

Dominik Pavličko Leto 2018

Všetko sa začalo v deň, kedy som stretol Matúša z Premier Aquatics na výstave Go USA spolu s inými agentúrami, ktoré rovnako propagovali WaT programy. Po pár slovách a plnej hrsti letákov z každej agentúry som týždeň hľadal a porovnával všetko možné, ceny, recenzie a podobne. Nakoniec som o pár dní podpisoval zmluvu na plavčíkovanie v USA. Zmluvu som podpísal už niekedy v novembri, keďže som si povedal, prečo to odkladať na potom a povedzme si „ koľkí z nás si v mnohom povedali spravím to potom a nikdy sme sa k tomu nedostali“, tak som aspoň vedel, že už mám niečo isté a že nebudem viac špekulovať. Od tej doby zbehlo všetko tak rýchlo, a to aj vďaka veľkej pomoci zo strany Matúša, čo sa týkalo papierovačiek či rôznych rád, že som sa ani nenazdal a bol som na kurze v Banskej Štiavnici, kde bolo všetko zabezpečené.

Už tam som sa stretol so zamestnávateľom, ktorý spolu s Matúšom celý kurz viedol. Keď sa spätne pozerám na to, že som mal stres z angličtiny, či z toho, že niečo dokopem, bol zbytočný. Každý kto sa budete na tento kurz pripravovať, verte, že zamestnávateľ sem nešiel z Ameriky kvôli tomu, aby polovicu z nás poslal domov, ale aby pomohol spraviť kurz každému. Naozaj počas celého kurzu vládla priateľská atmosféra a človek ani nemal pocit, že je vôbec na nejakom pohovore. Tam som si našiel aj skvelú partiu ľudí na cestovanie, takže sa neváhajte do programu prihlásiť aj sami, už na kurze spoznáte ľudí s ktorými môžete stráviť leto spolu. Po tomto celom sme si už len kúpili letenky, dotiahli detaily a nastúpili do lietadla smer Amerika.

Začiatok som mal aj ja trochu kritický, keďže to bolo prvýkrát, čo som vycestoval von a k tomu do krajiny kde sa dorozumiete len anglicky. Strach z mojej angličtiny po pár dňoch opadol, keďže ľudia v mojom okolí boli zhovievaví, trpezliví a tolerantní ako nikto ( fakt.. zopakovať niečo aj  5-krát a pritom nestratiť nervy, to vedeli len američania :-) ). Na otázku či sa Vám vrátia náklady je najlepšia odpoveď, všetko záleží len na Vás a taktiež aj trochu od šťastia. Môj názor je, že už na kurze je dobre sa snažiť robiť všetko najlepšie. Od toho môže ale aj nemusí závisieť, kde budete pracovať, ale tak prečo sa neukázať čo v najlepšom svetle už na začiatku. Presne o tom bolo aj celé leto, ako mi povedal môj supervízor: „keď budú ľudia spokojní s tebou, budem spokojný aj ja a nakoniec budeš spokojný aj ty“ a tak to aj bolo. Všetko to je o šikovnosti, o tom ako vie človek vychádzať s ľuďmi a taktiež zase trochu o šťastí. Ja som pracoval na bazéne, kde sa stále niečo dialo (plavecké preteky, rôzne udalosti, BBQ party, oslavy...) čiže som sa nenudil.. a taktiež nehladoval. :-) keďže sa stále ušlo aj nám. Niekedy sa môže stať, že sa niekto bude sťažovať, či bude nepríjemný a podobne, no vždy keď budete robiť veci tak ako máte, nemusíte sa obávať, pretože v každom prípade sa vedúci postaví za vás.

Po odrátavaní posledných dní a trochu smútku posledný deň v práci, že už je po skvelom lete prišlo cestovanie a zážitky, ktoré Vám nikto nikdy nevezme. Vidieť a zažiť rôzne veci a všetko okolo toho Vám ostane v spomienkach navždy.

Takže neváhať, trochu sa rozhýbať a Let's go to the USA. Veď život máme len jeden, tak prečo si ho trochu neužiť!! 

Všetky referencie

Povedz nám svoj príbeh!

Máš k letu v USA tiež čo svetu povedať? My myslíme, že určite áno! Zanechaj budúcim študentom, ktorí sa rozhodujú vycestovať odkaz. Inšpiruj, influencni, podpor ich! Napíš nám, ako sa v tom JúEsEj počas leta páčilo Tebe. A naozaj nič nevynechaj, nech vedia čo môžu od leta v Premier Aquatics očakávať #keepitreal. Pokiaľ bude tvoj príbeh fakt super, určite ťa odmeníme!

 info@premieraquatics.sk