Referencie - Diana Kluková

Diana Kluková Leto 2016

Ďakujem za deň, kedy mi v hlave skrsol nápad ísť do USA a pracovať ako plavčík. The best idea ever. The best summer ever :-) Dôvodov, prečo som si vybrala plavčíkovanie je mnoho. Milujem vodu, chcela som tráviť leto vonku a čo je lepšie ako každý deň mať možnosť si zaplávať? (pred prácou, po práci alebo ak nie sú ľudia v poole aj počas práce :-)

A prišiel deň D... odchod do USA. Hneď na ďalší deň po príchode sme sa zoznámili so supervízorkou, poukazovala nám náš bazén, vysvetlila základné veci a išli sme si kúpiť bicykel.  Bicykel! Dopravný prostriedok, na ktorý sme si veľmi rýchlo zvykli :-) Chodili sme na ňom všade...do práce, do obchodu, dokonca aj na výlety do Washingtonu DC. Bývali a pracovali sme v mestečku Falls Church, tak 40 min. cca bicyklom od DC, tak prečo to nevyužiť?

Ubiehali prvé dni na poole, zoznamovanie sa s pracovnými povinnosťami (ako napr. pozrieť vodu, upraviť vodu, povysávať bazén, checkovať pool a pod.) a prvé zoznamovačky s návštevníkmi :-) Tu by som mohla napísať samostatnú kapitolu. Návštevníci bazéna boli celý čas veľmi milí, zvedaví, radi sa s nami rozprávali, poradili nám miesta, kam môžeme zájsť a spraviť si výlet, reštaurácie, ktoré by sme mali navštíviť, obchody, v ktorých by sme mohli nakupovať alebo sa prišli len tak s nami porozprávať. Po čase sme sa poznali už s takmer všetkými návštevníkmi poolu a vytvorili sme si i aké-také kamarátstva. Samostatnou kategóriou sú detičky. Bolo ich kooopec - poslušní, neposlušní, ukecaní, tichší, niektorí vedeli plávať, niektorí vôbec. Postupom času sme ich všetkých prekukli a vedeli, čo máme od nich čakať :-) S detičkami som mávala aj swim lessons, učila som ich plávať. Niektoré deti som si veľmi obľúbila  a našla som si také svoje „pool lovers“, ktoré chodili na bazén takmer každý deň (veľa z nich aj viackrát denne) a prvé, čo povedali „Hi Diana“ :-). Deti sa na všetko vypytovali, „odkiaľ si a čo robíš a prečo to robíš a na čo je to dobré, prečo robíš toto takto a hento takto... a taaak by som mohla pokračovať, veď to poznáte, tá detská zvedavosť. Atmosféra na poole bola mnohokrát práve kvôli nim taká úžasná :-) Rozrozprávali vám celý svoj život, žážitky, ako trávili deň atď. Keď som niečo nerozumela alebo nepochopila, vždy sa snažili mi to vysvetliť formou „so, it meaaaaans...“.

Na bazéne s návštevníkmi, so supervízorom a aj doma s kamarátmi a spolubývajúcimi komunikujete neustále v angličtine a keďže ste s jazykom v kontakte nonstop, pomaly v ňom začnete aj rozmýšľať a angličtina sa vám určite zlepší, rozhovoríte sa. Keď sme pri spolubývajúcich a kamatátoch... bývali sme s 2 Turkami a pracovala som s Ukrajinkami a párkrát aj s Američanmi.  Jazyk sa vám teda veľmi rýchlo rozviaže :-) A tiež je zaujímavé sledovať tie rozdiely v kultúrach jednotlivých krajín, názory, zvyky. Častokrát sme si robili spoločné grilovačky, posedenia alebo sme zašli spolu niekam na večeru, na výlet.

Počas day off, ktoré sme mali, sme stihli čo – to pochodiť a pocestovať. Washington DC, NY, Ocean City, Shenandoa NP vo Virgínii, Kings Dominion zábavný park.

Dni však veľmi rýchlo ubiehali a ani sme sa nenazdali, už sme sedeli v lietadle na ceste na náš trip po západnom pobreží USA :-) Leteli sme do Californie, do Los Angeles, kde sme si požičali auto a „american dream“ sa môže začať. Cestovali sme 14 dní, naša trasa bola LA - San Diego - Grand Canyon NP - Las Vegas - Death Valley - Yosemite NP - San Francisco - Highway number 1 - LA. Úúúúžasný výlet! Brutálne zážitky, tá atmosféra, tie miesta, to prostredie... najlepšie dni!

V LA sme si pozreli Hollywood, Walk of Frame, v San Diegu sme si zaplávali s delfínmi a videli sme rybičky kadejakých farieb, v Grand Canyone sme kempovali a dali si 8 hodinovú túričku, v Las Vegas sme si zatancovali na ulici, videli krásnu spievajúcu fontánu a bývali na 33 poschodí hotela, v Death Valley sme strávili noc v stane v opustenom kempe a videli púšť, v Yosemite sme videli krásny západ Slnka nad horami, zažili sme sneh aj slniečko a celkom rezkú chladnú noc, v San Franciscu sme videli úžasný Golden Gate, najkľukatejšiu uličku a mnoho iných zaujímavých uličiek, cestovali sme po Highway number 1 nie málo hodín obdivujúc výhľady na oceán ako na dlani a ukončili sme to dňom stráveným na pláži Santa Monica v LA.

What a beautiful summer?

Ďakujem zamestnávateľovi Premier Aquatics za super leto! :-)

Všetky referencie

Povedz nám svoj príbeh!

Máš k letu v USA tiež čo svetu povedať? My myslíme, že určite áno! Zanechaj budúcim študentom, ktorí sa rozhodujú vycestovať odkaz. Inšpiruj, influencni, podpor ich! Napíš nám, ako sa v tom JúEsEj počas leta páčilo Tebe. A naozaj nič nevynechaj, nech vedia čo môžu od leta v Premier Aquatics očakávať #keepitreal. Pokiaľ bude tvoj príbeh fakt super, určite ťa odmeníme!

 info@premieraquatics.sk