Referencie - Patrícia Juhasová

Patrícia Juhasová Leto 2016

Sedím v lietadle, ktoré pred chvíľou opustilo letisko v New Yorku. Chytím do ruky svoj iphone. V albume mi svieti viac než 10 000 fotiek. Jednu po druhej ich prezerám a celý čas sa usmievam od ucha k uchu. Spomienky, zážitky, ľudia, miesta.... Pred očami sa mi premieta príbeh toho najbláznivejšieho, najdobrodružnejšieho, najspontánnejšieho a najzaujímavejšieho leta, aké som kedy zažila. Zavriem oči a potichu poďakujem. Neľutujem ani jedno euro, ktoré som do toho vrazila a nebolo ich málo. Potichu si sama poviem: „Stálo to za to!“

juhasova 1

Pamätám si, ako som sedela unavená ako pes po dvoch letoch na podlahe na letisku v New Yorku. V New Yorku !!! Opakovala som si stále dookola, no nejak mi to nedopínalo. Zuby som si umývala na záchode a do zrkadla som sa na seba radšej ani nepozrela. Môj príchod bol zábavný. Po prílete do Washingtonu som zistila, že sa mi roztrhol kufor. Diera ako svet. Dodnes nechápem, ako je možné, že som z neho cestou nič nevytratila. Keď som sa viezla autom z letiska, prešiel okolo nás žltý školský autobus. Dovtedy som ho videla len kreslený v rozprávke alebo vo filme. Tvár som mala nalepenú na okne auta a sledovala všetko, čo sa okolo mihalo. Domy vyzerali ako z hry Sims, ale v reálnom prevedení. Ubytovali nás v krásnom apartmáne s výhľadom na park, kde sme s kamarátmi často po večeroch grilovali a referovali si udalosti uplynulého dňa.

Hneď v prvý deň som si kúpila bicykel. Všetci sa z nás, chtiac nechtiac, stali vášnivými cyklistami. Toľko kilometrov, čo som prejazdila toto leto som neprejazdila počas žiadneho iného. Každodenný outfit – prilba, uniforma plavčíka a bicykel. Takto som opúšťala apartmán a uháňala na bazén každé ráno. Každé ráno s úsmevom. Túto prácu nebudete brať ako prácu. Zamilujete si ju. Rovnako ako si zamilujete ľudí, ktorí pravidelne chodia na váš bazén, ľudí, ktorí vám tam nosia chutné jedlo, pýtajú sa, aký ste mali deň či sa na vás len milo usmejú a spravia vám tým náladu. Samozrejme, že k nej budete pristupovať so zodpovednosťou, no nepoznám nikoho, kto by si to tam ako plavčík nezamiloval. Ja osobne milujem vodu. Užívala som si, že mám každý deň možnosť zaplávať si v bazéne či dávať malým deťom hodiny plávania. Supervízorka a ľudia, ktorí pracujú v Amerike pre Premier Aquatics sú veľmi priateľskí a nápomocní. Píšem to z vlastnej skúsenosti. Boli sme ako veľká rodina. A aj vďaka nim to bolo tak nádherné leto. Vedela som, že nech mám akýkoľvek problém, možem sa na nich obrátiť.

juhasova 2

Do Ameriky som odišla plavčíkovať s dvomi najlepšími kamarátkami. Počas celého leta sme sa snažili využiť každý jeden deň voľna naplno a vidieť všetko, čo sa v okolí dalo. Nádherné národné parky Virginie, mestá či múzeá. Ako partia sme podnikali rôzne výlety, pričom každý z nich bol nezabudnuteľný. Mnohokrát sme zmokli na bicykloch ako myši, zablúdili, no vždy sa nasmiali a vrátili sa domov s taškou plnou zážitkov. Je naozaj iné naživo stáť a vidieť na vlastné oči to, čo ste doteraz mali možnosť vidieť len v amerických filmoch. Často som mala zimomriavky a štípala sa do ruky, aby som vedela, že nesnívam. Špeciálne na záver nášho pobytu, kedy sme leteli do Californie a precestovali v nej na aute čo sa len dalo.

Videla som gigantické nádherné motýle, ktoré mi lietali pár centimetrov od nosa, dýchala krásny svieži vzduch v Yosemite-národnom parku, priblížila sa k jeleňovi ako k prítulnej mačke, stanovala v divočine, zažila nezabudnuiteľnú noc v Las Vegas, učila sa surfovať na pláži v Los Angeles, jazdila po kopcovitých uliciach v San Franciscu, užívala si nádherný, dych berúci, výhľad po celodennej túre v Grand Kaňone, ochutnala kuchyňu niekoľkých krajín a prechádzala sa po Golden Gate. Niekedy sa cítite, akoby ste žili sen. Spoznala som veľmi veľa nových ľudí a výrazne sa zlepšila v komunikácii v anglickom jazyku.

juhasova 3

Som nesmierne vďačná, že som neváhala a rozhodla sa ísť do toho. Že som sa rozhodla ísť a vyskúšať si leto v Amerike ako plavčíčka. Vrátila som sa oveľa samostatnejšia s plnou taškou nádherných spomienok. Odporúčam každému, kto ešte váha a nevie sa rozhodnúť, aby neváhal a šiel do toho, pretože nebude ľutovať. Ako píšem v úvode, slová sú málom, toto treba zažiť! 

Všetky referencie

Povedz nám svoj príbeh!

Máš k letu v USA tiež čo svetu povedať? My myslíme, že určite áno! Zanechaj budúcim študentom, ktorí sa rozhodujú vycestovať odkaz. Inšpiruj, influencni, podpor ich! Napíš nám, ako sa v tom JúEsEj počas leta páčilo Tebe. A naozaj nič nevynechaj, nech vedia čo môžu od leta v Premier Aquatics očakávať #keepitreal. Pokiaľ bude tvoj príbeh fakt super, určite ťa odmeníme!

 info@premieraquatics.sk