Referencie - Michaela Uvačková

Michaela Uvačková Leto 2016

Od prírody som človek zvedavý a neposedný, ktorý rád cestuje a spoznáva nových ľudí a kultúry. Vždy som túžila zájsť aj za hranice Európy a objaviť niečo úplne odlišné. Zopár mojich kamarátov sa v minulosti zúčastnilo programu W&T a vzhľadom na ich pozitívne ohlasy som sa rozhodla, že to po poslednom ročníku skúsim aj ja. Nemala som konkrétnu predstavu o tom, čo by som chcela robiť, ale vedela som dve veci – chcem byť vonku na čerstvom vzduchu a nechcem sa 12 hodín denne potiť v kuchyni. Začala som teda na internete zisťovať, aké sú možnosti a hneď medzi prvými mi padlo do oka Premier Aquatics. Bola som trošku komplikovanejší prípad ako ´´bežný´´ študent, tak som ich rovno zavalila niekoľkými otázkami. Už z prvých mailov a odpovedí  som vedela, že toto sú ľudia, ktorí sa o mňa dobre postarajú a tak aj bolo. Matúš trpezlivo odpovedal na desiatky mojich otázok pred kurzom, a dostala som najlepší servis a podporu akú som si vedela predstaviť.

Vo Februári som absolvovala kurz plavčíka v Banskej Štiavnici a pohovor so zamestnávateľom. V polovici mája už som sedela v lietadle a trielila za mojím americkým letom :-) Pobyt som odštartovala trojdňovým spoznávaním New Yorku, čo dodnes považujem za jeden z naj nápadov, pretože počas leta už toľko času nebolo a NYC ma doslova vcucol do americkej atmosféry. Z NYC som prišla na letisko v D.C., kde som stretla svoju novú Thajskú spolubývajúcu a čakal nás tam zamestnanec z Premier Aquatics. Spoločne sme išli do kancelárie, vyplnili potrebné papiere a dostali uniformy. Nasledoval odvoz na náš apartmán a stretnutie so supervízorom. Na moje prekvapenie som dostala miesto pool managera a krásny bazén, na ktorom sme pracovali traja. Spočiatku som sa trošku zľakla, ale všetko mi bolo vysvetlené a po týždni som už presne vedela ´´čo a ako´´. Robila som všetko tak, ako ma naučili a za celú sezónu som našťastie, nemala žiadne seriózne ťažkosti. Ak aj prišiel nejaký problém, vždy som sa mohla obrátiť na supervízora, ktorý reagoval non - stop a okamžite. Páčilo sa mi, že som pracovala s waťákmi aj domácimi plavčíkmi, takže som mala spoločnosť z rôznych kútov sveta. Američania ako takí ma prekvapili svojou bezprostrednosťou, či už tí na bazéne, alebo náhodní okoloidúci na ulici, či v obchode. Každý nás pozdravil, veľa ľudí sa len tak spýtalo ako sa máme, odkiaľ sme a či sa nám v USA páči. Vo všeobecnosti sú to ľudia veľmi priateľskí, otvorení a uvoľnení. Ľudia na bazéne nás mali radi, úprimne sa o nás zaujímali a nie raz sme dostali pochvalu za našu prácu a na záver som dostala poďakovania  za skvelú sezónu, čo ma veľmi potešilo. Táto práca mi dala veľa, či už po ľudskej alebo profesionálnej stránke. Naučila som sa komunikovať s rôznymi typmi ľudí, deťmi a bola to skvelá skúsenosť ktorá ma obohatila o rôzne zručnosti. Pracovali sme 6 dní v týždni a boli sme dosť unavení z horúčav, ktoré boli na dennom poriadku, no že sme si našli aj čas a energiu na nejakú tú párty, či výlet asi nemusím hovoriť. Ako leto ubiehalo, s niektorými ľuďmi sme sa stali blízkymi priateľmi a za týchto pár kamarátov budem vďačná do konca života.

Po skončení sezóny prišiel rad na to vytúžené a  zaslúžené cestovanie. Roadtrip po západnom pobreží mi splnil hneď niekoľko snov a zrazu sa mi nič nezdalo nemožné. Keby ste mi pred piatimi rokmi povedali, že skúsim druhý najväčší roller coaster v Severnej Amerike, vychutnám si východ slnka v Grand Canyone, potom skočím na kávu do Vegas, uvidím najvačší strom na svete a po ceste späť sa zastavím na párty v LA na Venice beach, asi by som vás vysmiala, no v danej chvíli mi to prišlo úplne normálne. Svoj trojtýždňový trip som ukončila relaxom na Miami beach, odkiaľ som šla výletnou loďou na Bahamy, čo bol tiež neskutočný zážitok a nikdy predtým by ma nenapadlo, že sa ocitnem na takomto mieste.  Leto v Amerike touto cestou odporúčam úplne každému. Je to zodpovednosť, ale fyzicky vás to až tak veľmi neunaví, zarobíte si pekné peniažky, zdokonalíte sa v angličtine a naučíte sa pracovať s ľuďmi v rôznych situáciách. Mne toto leto dalo hŕbu splnených snov,  zážitkov, kamarátov, obohatilo ma po ľudskej a osobnostnej stránke a získala som nový pohľad na svet, aj na život.

Všetky referencie

Povedz nám svoj príbeh!

Máš k letu v USA tiež čo svetu povedať? My myslíme, že určite áno! Zanechaj budúcim študentom, ktorí sa rozhodujú vycestovať odkaz. Inšpiruj, influencni, podpor ich! Napíš nám, ako sa v tom JúEsEj počas leta páčilo Tebe. A naozaj nič nevynechaj, nech vedia čo môžu od leta v Premier Aquatics očakávať #keepitreal. Pokiaľ bude tvoj príbeh fakt super, určite ťa odmeníme!

 info@premieraquatics.sk